Григор Димитров и Карлос Алкарас ще се изправят по-късно тази

...
 Григор Димитров и Карлос Алкарас ще се изправят по-късно тази
Коментари Харесай

Алкарас преди мача с Григор: Случилото се на старта ме прави оптимист за следващия двубой

 

Григор Димитров и Карлос Алкарас ще се изправят по-късно довечера в директен дуел за място в осминафиналната фаза на Мастърса в Мадрид. На старта испанецът имаше непредвидени усложнения в мача си против международния №41 Емил Руусувуори, защото изостана със сет, а в средата на втората част даже бе изправен през цели 5 брейкбола. Въпреки всичко роденият в Мурсия тенисист съумя да обърне нещата в своя изгода и да се поздрави с крайната победа, като след това показа, че точно този процес на събитията го кара да бъде оптимист за идващия си конфликт.

" Днес трябваше да си напомня мотото на дядо ми за трите " С " и мисля, че съумях да го приложа безупречно. Винаги получаваш спомагателна убеденост, когато трупаш победи, без да си се показал на най-високото си равнище. Днес аз бях надалеч от върха на опциите си, само че макар компликациите съумях да надделея и това е нещо, което ми вдъхва успокоение и оптимизъм за идния дуел.

В средата на втория сет не се усещах добре на корта и изпитвах съмнения от психическа позиция, само че откакто спасих тези 5 благоприятни условия за пробив, след това мачът стартира да се развиват в положителна посока за мен. 

Беше тежък конфликт, в края бях доста изтощен. Имаше миг, в който просто не знаех какво да върша. Опитвах да удължавам разиграванията, само че Емил налагаше по-високо движение от мен и не правеше неточности. Не виждах по какъв начин мога да го затрудня. В последна сметка обаче дочаках своя миг и съумях да наклоня везните в своя изгода, откакто той ми оказа помощ с няколко неточности във значими моменти ", проучва някогашният №1 на конференцията след откриващата си среща.

Източник: Punto de Break

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР